PRINT OG MEDIER

Fotokunsten som selges fra galleriet og nettsiden blir vanligvis printet på kvalitets bomullslerret i ønsket størrelse. Men motivene kan også leveres på høykvalitets kunsttrykkpapir (f.eks. Hahnemühle) for innramming  med glass. Dette benevnes som giclée og er en avansert digital kunsttrykk prosess. Et giclée trykk blir produsert fra en digital fil laget av et originalt kunstverk eller fotografi. Det kan velges mellom flere forskjellige strukturer på overflaten av papiret.

Vi avfotograferer malerier i studio og printer også direkte for andre utøvende billedkunstnere.

Maleriet blir avfotografert digitalt i eget studio med profesjonelt utstyr. Vi garanterer at gicléene bevarer fargedybde og lysekteheten nøyaktig og stabilt mellom 50 og 60 år. Hvert enkelt trykk er også beskyttende sprayet med fixativ. Som ved grafikk, er holdbarheten avhengig av hvor og hvordan verket blir hengt opp og hvordan det blir innrammet. Andre faktorer kan være hvor fuktig miljøet bildet henger i er, og i hvilken grad bildet er utsatt for direkte sollys. Denne teknikken er tidkrevende og utstyret er kostbart. En annen fordel med giclée er kunstnerens mulighet til å kontrollere og stå for hele trykkerprosessen. Slik har denne fantastiske teknikken vokst frem som et alternativ til den tradisjonelle litografien. Med sin utrolige detaljrikdom og fargerom har teknikken tatt mye over for vanlige tradisjonelle grafiske metoder. Vår avanserte Canon-printer har et tolvfarge-system som også egner seg meget godt til ”svart-hvitt” motiver (printeren benytter 4 farger til svart og grått).

Har du selv et bilde eller foto du ønsker profesjonelt printet?

Har du selv et privat fotografi printer vi gjerne etter ønske på lerret (ferdig oppspent på tørkede blindrammer), div. typer fotopapir og Hahnemühle syrefritt bomullspapir med diverse overflater/strukturer.

Sol over høståker
Galdhøpiggen

Man kan velge mellom forskjellige kvaliteter og overflatestrukturer. Syrefritt bomullspapir (f.eks. Hahnemühle), lerret og fotopapir m.m.
John Erik Johnsen, Silje Holst, Morten Halvorsen, Dick Morten Haande, Nina Birgitte Røed Borgenvik, Baard Martinussen, Patrick Mitchel Haug, Bodil Haugerud, Ole Viggo Walseth m.fl. printer hos billedbanken.no/Aktiv1.

Print på rull

Vi printer på rull og ark.

Ragnar O. Hauge kunst

Vi avfotograferer også skulpturer og keramikk-kunst for Ragnar O. Hauge (ROH).